De meeste etherische oliën die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, zijn alleen geschikt voor cosmetica/parfums en te gebruiken als veredelde geurkaars. Etherische oliën zijn geconcentreerd en behoorlijk krachtig! Wat er ook in die olie zit, gaat je systeem in. Als de etherische olie die je gebruikt pesticiden, additieven, oplosmiddelen, synthetische stoffen bevat, drijf je al die dingen in je systeem en gaat het hele doel waarvoor je ze gebruikt verloren of brengt het juist schade toe. Etherische oliën verstuiven in de lucht die je inademt, op de huid aanbrengt wat in je lichaam terecht komt, vereist de goede kwaliteit.

De reden dat de oliën van Young Living zo anders zijn dan andere oliën, is hun ongelooflijke toewijding om pure, onvervalste olie te produceren met de optimale gehaltes aan bestanddelen om de resultaten te bereiken die je zoekt bij het gebruik ervan. Young Living heeft meer dan 25 jaar ervaring in het onderzoeken en produceren van hoogwaardige etherische oliën. Young Living heeft hun Seed to Seal programma, hun belofte aan jou voor het leveren van hoge kwaliteit etherische olie. Dit zorgvuldige proces, dat bestaat uit vijf stappen (zaaien, verbouwen, destilleren, testen, verzegelen), zorgt ervoor dat Young Living de meest krachtige en meest zuivere etherische oliën kunnen produceren en leveren.

Het moment van het kiezen van de zaadjes tot het moment dat jij de producten in handen krijgt, maakt Young Living de beste keuzes om de zuiverheid en veiligheid te garanderen. Ze gebruiken dit strikte proces zodat je elke keer weer de best mogelijke producten ontvangt.

Dit unieke proces onderscheidt hun van anderen. Ze houden toezicht op iedere fase van het proces om er zeker van te zijn dat je zuivere etherische oliën en producten ontvangt die nergens anders te vinden zijn. Ga naar SeedToSeal.com voor meer informatie over dit proces. 

Inkoop

Kwaliteitsproducten beginnen met kwaliteitsbronnen. Daarom werkt Young Living uitsluitend samen met eigen boerderijen, partnerboerderijen en Seed to Seal-gecertificeerde leveranciers over de hele wereld zodat ze gewetensvol kunnen inkopen en prioriteit kunnen geven aan kwaliteit, de gemeenschap en onze ecologische impact. Dankzij de inkoopfilosofie hoef je nooit te kiezen tussen kwaliteit en geweten.

Wetenschap

Wetenschap vormt de hoeksteen van alles wat Young Living doet. Zuiverheid begint in het veld en wordt bewezen in het laboratorium; om precies te zijn twee eigen laberatoria en meer dan een dozijn onafhankelijke laboratoria. Iedere partij etherische olie wordt door meer dan vijftig hoogopgeleide wetenschappers van het D. Gary Young Research Institute op zuiverheid en werkzaamheid getest en hergetest. Producten die niet voldoen aan de eisen, zullen nooit de weg naar jouw huis vinden.

Standaard

Verantwoord zakendoen maakt deel uit van rentmeesterschap: van het duurzaam inkopen van planten tot het helpen van lokale gemeenschappen en het naleven van milieuwetten en andere wetten.

Met behulp van ons wereldwijde nalevingsprogramma  zorgt Young Living ervoor dat het zuivere producten aanbiedt waarvan je zeker kunt zijn dat ze bijdragen aan een groter goed.

Kwaliteit is dus heel belangrijk en voordat je oliën koopt is het aan te raden om te onderzoeken welke reis deze olie heeft afgelegd. Wat voor zaden er zijn gebruikt, hoe is het land bewerkt , gaan ze in het destillatieproces voor het behouden van de meeste heilzame moleculen of simpelweg voor geur, wordt de olie daarna veelvoudig gecontroleerd op kwaliteit en worden er stoffen toegevoegd aan het olieflesje om bijvoorbeeld de kosten te drukken? Weet dat het label op een flesje niet veel zegt. Er kan 100% natuurlijk opstaan maar dit zegt helaas niks. Dit mag er namelijk al op staan als een klein deel van het product natuurlijk is. Het zegt niks over de toevoegingen of proces waarin de olie verkregen is. Dit maakt het voor jou erg lastig om erachter te komen of je nou een goed product in handen hebt wat je veilig kan gebruiken bij jezelf en zeker bij je kinderen. Daarom ben ik als moeder zo enthousiast over Young Living omdat ik met een gerust hart de oliën en producten kan gebruiken rondom en op mijn kinderen.