Geliefd Gedragen

Draagconsulent

Draagdoekconsulent

Als je leest over dragen kom je al snel de term ‘ergonomisch dragen’ tegen maar wat wordt hier nou precies mee bedoeld? Welke draagmanieren zijn ergonomisch en welke niet?

Ergonomisch dragen betekent eigenlijk niets anders dan respect voor de anatomie en fysiologie van de baby (en de dragende ouder) en een optimale ontwikkeling van de baby bevorderen.

 

 

De juiste houding

  • De benen zitten in de zogenoemde M-houding
  • De bovenbenen worden ondersteund (van knie tot knie)
  • Voetjes uit de draagdoek, tenzij anders overlegd met een draagconsulent
  • De natuurlijke vorm van de wervelkolom wordt gerespecteerd. Dit betekent dat het rugpand zacht is en het rug niet geforceerd recht duwt.
  • Een goede nekondersteuning. De ergonomische draagdoek of draagzak reikt tot en met de nek, maar niet hoger dan de oorlellen.
  • Bij het ergonomisch dragen is de baby altijd rechtop, omdat bij een liggende houding het risico van een afgeknelde luchtpijp groot is. Met andere woorden geen hangmat houding / drager.
  • Het kindje kan zich afsluiten voor prikkels en tegen de dragende persoon aan liggen slapen
Draagconsulent

Op dit moment hebben wij geen vast woonadres omdat we rondreizen met de camper. Neem dus contact op of we toevallig bij jou in de buurt staan en anders is een online consult altijd in te plannen!

Mail naar: info@joycevanderes.nl of klik op onderstaande button

Over Joyce van der Es:

Ik ben er om jou te helpen de overstap te maken naar een gezonder leven middels het gebruik van natuurlijke producten en etherische oliën, je te leren ergonomisch je kindje te dragen of door middel van Tikva lessen (online & fysiek).

Wil je meer lezen over het gebruik van etherische oliën, het gebruik van natuurlijke producten en hoe wij ons nomadenleven leiden? Volg mij dan via social media