Etherische Olien

Etherische olien

Ik ben groot fan van etherische oliën!

Etherische oliën kun je op zo veel veelzijdige manieren gebruiken. Ik gebruik het dagelijks om een fijne sfeer te creëren in onze woonomgeving. Ik gebruik het als ik emotioneel in een dipje zit, als ik me juist moet concentreren of om helemaal tot rust te komen voor ik ga slapen. Daarnaast gebruiken we het praktisch in ons gezin voor allerlei lichamelijke zaken wat vraagt om ondersteuning.

Ik doe er mijzelf een groot plezier mee en het draagt daarnaast bij aan een gezelliger en gezonder gezinsleven.

 

Wat zijn nou eigenlijk etherische oliën?

Etherische olie of essentiële olie is een geconcentreerd plantenextract. De olie komt uit boomschors, bloemen, bomen, wortels, bosjes, fruit, schillen en kruiden doormiddel van stoomdestillatie, koud persen of het tappen van de hars. Pure etherische olie is veel krachtiger dan de plant waar de olie uit geëxtraheerd wordt.

De oliën helpen in elk systeem van het lichaam: je botten, je spieren, je zenuwen, je hormoonstelsel, je spijsvertering en je immuunsysteem. Ze ondersteunen een mentale, emotionele en spirituele  gezondheid. Wanneer ze onder de juiste omstandigheden worden gekweekt, op het perfecte moment worden geoogst en met de grootste zorg worden geëxtraheerd, kunnen etherische oliën het evenwicht in ons lichaam terugbrengen en het helpen gezond te blijven. Etherische oliën zijn zeer complex en bestaan uit honderden actieve microscopisch kleine bestanddelen die in harmonie samenwerken en elk deel van ons lichaam op cellulair niveau kunnen bereiken. Omdat ze natuurlijk zijn, worden ze gemakkelijk herkend door onze cellen, en ons lichaam gebruikt ze op een vergelijkbare manier als planten. Ze helpen het natuurlijke genezende vermogen van ons lichaam te ondersteunen.

Hoe gebruik je etherische oliën?

Aromatisch

Om etherische oliën aromatisch te gebruiken, kan je de olie rechtstreeks uit de fles inhaleren, een paar druppels in de handpalmen wrijven en je handen samen voor je neus en mond vormen en inhaleren (scent tent), of een Young Living ultrasone diffuser gebruiken om de oliën te verspreiden direct de lucht in. Door het gebruik van een diffuser komen de moleculen van de olie door middel van koudwaterdamp in de lucht. Zo zuiveren de etherische oliën de lucht en neutraliseren de geuren. Ze bieden ook een ontspannende, opbeurende of serene omgeving om je humeur te verbeteren.

Via de huid

Directe toepassing van Young Living etherische oliën is een van de gemakkelijkste en meest effectieve manieren om etherische oliën te gebruiken. Ze kunnen cellen binnendringen en worden binnen enkele minuten door het lichaam getransporteerd. Etherische oliën kunnen rechtstreeks op de huid worden aangebracht, of op de huid worden aangebracht met een draagolie (een vette plantaardige olie zoals kokosolie, druivenpitolie, jojoba-olie, olijfolie, V6-olie, enzovoort.). Het gebruik van een draagolie, ofwel de olie verdunnen, vermindert de effectiviteit van de olie niet, maar vertraagt de opnamesnelheid in de huid, waardoor de kans op huidirritatie afneemt. Bij kinderen verdun je de olie altijd met een draagolie. Raadpleeg het etiket van de etherische olie voor richtlijnen voor verdunning.

Inname

Young Living heeft een plus-olie lijn waardoor je de olie kan gebruiken als voedingssupplement. Voeg bijvoorbeeld een druppel olie uit de plus-lijn als smaak aan je water of koud glas NingXia.

Je kan het toevoegen aan je yoghurt, gebak, dressings, soepen; kortom genoeg opties om etherische oliën in je keukenkastje te bewaren.

Ook kan je ze gebruiken als voedingssupplement als onderdeel van je gezondheidsroutine door een paar druppels verdund met olijfolie in een capsule in te nemen.

Waarom zou je dagelijks etherische oliën gebruiken?

Simpel. Omdat het helpt! Net als dat je vitamine slikt omdat je weet dat het je lichaam ondersteund, of een kopje kamillethee voor het slapen gaan. Een simpele stretchoefening als je wakker wordt of andere kleine routines die je in je dag verwerkt. Al die kleine dingen die je doet om je fijner, energieker, gezonder en algeheel beter te voelen.

Het ondersteunen van lichamelijke processen maar daarnaast de negatieve gedachten naar positieve gedachten omzetten maar ook om een overvloed aan gedachtes weer tot rust te brengen.

Maar er is meer! Denk bijvoorbeeld aan je huishoudproducten, cosmetica, zepen, luchtverfrissers etc. Producten waar we dagelijks mee in aanraking komen en vaak vol synthetische (geur)stoffen zitten. Deze gifstoffen hebben een negatieve werking op ons lichaam en heeft een negatief effect op onze hormoonhuishouding. Vervang deze producten door producten met etherische oliën, geur van de natuur. Producten met etherische oliën die ons lichaam juist ondersteunen in plaats van in verwarring brengen.

Ik werk met de oliën van Young Living. De oliën en producten zijn een dagelijks onderdeel van ons gezinsleven. Met een gerust hart smeer ik een zelfgemaakte crème op de lijfjes van onze kinderen of gebruik ik een kant en klaar product van Young Living, wetende dat er geen schadelijke stoffen inzitten en er hoge kwaliteit etherische oliën aan zijn toegevoegd.

 

 

Welke etherische oliën moet ik kopen?

Er is geen speciale wetgeving rond de kwaliteit van etherische oliën en vallen onder de cosmeticawet. Veel etherische oliën die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, zijn alleen geschikt voor cosmetica/parfums en te gebruiken als veredelde geurkaars. Etherische oliën zijn geconcentreerd en behoorlijk krachtig! Wat er ook in die olie zit, gaat je systeem in. Als de etherische olie die je gebruikt pesticiden, additieven, oplosmiddelen, synthetische stoffen bevat, drijf je al die dingen in je systeem en gaat het hele doel waarvoor je ze gebruikt verloren of brengt het juist schade toe. Etherische oliën verstuiven in de lucht die je inademt, op de huid aanbrengt wat in je lichaam terecht komt, vereist de goede kwaliteit. Als consument is het best lastig om de kwaliteit van een olie te achterhalen want er komt heel veel bij kijken.

 

 

 

Waarom koop ik mijn etherische oliën bij Young Living?

Om een heel aantal redenen koop ik mijn oliën en producten bij Young Living.

De twee belangrijkste redenen zijn:

Z

Seed to Seal proces

De belofte van Young Living om hoge kwaliteit oliën te leveren. Als wereldwijde marktleider op het gebied van etherische oliën. Vanaf het zaadje op een van hun eigen boerderijen of partnerbedrijven, naar het distillatieproces tot aan de olie in het flesje. Stappen waarin keuzes gemaakt kunnen worden om kwaliteit in te leveren voor een goedkoper product waar Young Living niet op wil inleveren. Hierdoor gebruik ik de oliën en producten met veel vertrouwen op en rondom onze kinderen.

Z

Community

Veranderingen maken op het gebied van gezondheid en leefstijl kan best lastig zijn in je eentje. Samen leer je en bereik je meer! Daarnaast leer ik zo veel nieuwe mensen kennen waarmee ik deel over oliën, gebruik van troepvrije producten maar ook over andere onderwerpen rondom het moederschap. Een (online) community met moeders die in jou straatje passen vind ik echt een van de leukste dingen aan Young Living. Zowel als gebruiker als zakelijk.

Young Living boerderij

Loop je hier op dit moment tegenaan?

$

Je ziet en leest steeds meer over etherische oliën maar je ziet door de bomen het bos niet meer

$

Je wilt graag starten met etherische oliën en ontdekken wat het voor jou en je gezin kan betekenen maar je weet niet bij welke oliën je moet beginnen.

$

Je ervaart stress in je leven

$

Je wilt een lekkere geur in huis maar geen toxische (geur)kaarsen of andere geurverspreiders.

$

Je gaat onrustig naar bed en krijgt je gedachtes niet tot rust waardoor het langer duurt voor je in slaap valt.

$

Je wilt wel etherische oliën proberen maar je durft ze niet in te zetten omdat je niet goed weet hoe je ze moet gebruiken.

$

Je energielevel is laag waardoor je moeilijk wakker wordt en last hebt van een middagdip

$

Je wilt graag een gezondere huid, nagels en haar

Ben je nog onbekend in het gebruik van etherische oliën? Heb je wel eens een olie geprobeerd maar is het nog niet gelukt om echt een verschil te merken in je leven?

 

Dan raad ik je aan om te starten met een Starterbundel.

Young Living biedt verschillende gezondheidsbundels. De meest gekozen bundel is een bundel van 12 etherische oliën + een diffuser. Een compleet pakket om echt goed aan de slag te gaan met het alledaagse gebruik van etherische oliën en stappen te zetten in gezondheid.

De Starterbundel gaat je op de volgende vlakken helpen:

Z

Je hebt nu een basispakket aan oliën in huis die zijn uitgekozen om zo praktisch en breed mogelijk in te zetten.

Z

Van mij en vanuit de A Touch of Joy community krijg je tools om je Starterbundel in te gaan zetten.

Z

Je voelt je zelfverzekerd om op een goede manier jezelf en je gezin te ondersteunen met etherische oliën.

Z

Je lichaam voelt meer in balans omdat je toxische stoffen meer gaat mijden.

Z

Je ontdekt een nieuwe hobby en allerlei manieren om met etherische oliën te werken.

Z

Je hebt nu kennis van 12 oliën waar je makkelijk op kan voortborduren.

Z

Je kan je gedachten beter tot rust brengen en ervaart minder stress.

Z

Je gezicht straalt, je nagels zijn langer en je haar is nog nooit zo sterk en lang geweest.

De 12 oliën die in deze Starterbundel zitten zijn

(6 singels en 6 melanges):

[

Copaiba

[

DiGize

[

Frankinsence

[

Lavender

[

Lemon

[

PanAway

[

Peppermint

[

Purification

[

R.C.

[

Stress Away

[

Thieves

[

Orange

Met keuze uit 4 diffusers:

[

Aria Diffuser

[

Dewdrop Diffuser

[

Desert Mist Diffuser

[

Charcoal Lantern Diffuser

Starterbundel

Als je nog vragen en twijfels hebt stuur mij een bericht zodat we samen kunnen afspreken om elkaar beter te leren kennen en waar ik al je vragen kan beantwoorden.

Mail mij gerust via info@joycevanderes.nl of via social media

Wat is het verschil tussen essentiële oliën en etherische oliën?

Er is geen verschil. Essentiële olie is meer een vertaling uit het engels: Essential Oils. Beide termen kunnen gebruikt worden en het gaat om hetzelfde.

Hoe weet ik waar ik welke olie voor moet gebruiken?

Daarvoor hebben we onze supportgroep: A Touch of Joy tribe. Hierin delen we hoe jij het beste je oliën kan inzetten en welke oliën leuk zijn om te ontdekken na de Starterbundel. Dat is het leuke aan Young Living. Als je een flesje koopt in de winkel heb je nog geen idee wat je er allemaal mee kan doen. In onze online community zal je genoeg inspiratie vinden en tools om je oliën met zelfvertrouwen te gebruiken.

Zijn er meerdere Starterbundels?

Jazeker! De meest verkochte Starterbundel is de bundel met 12 oliën en een diffuser. Daarnaast hebben we nog een Little Oilers kit met de Owl diffuser en een aantal oliën uit de Kidscentslijn. Ook hebben we een bundel met Thievesproducten om gelijk de toxische stoffen in je huis te verlagen. De NingXiabundel als ideale voedingssupplementendrank voor het hele gezin en een CBD lijn met 2 bundels in verschillende sterktes.

Is er ook een Starterbundel met olie zonder diffuser?

Er is geen bundel waarbij je zoveel voordeel hebt als bij een van de Starterbundels. Ook als je al een diffuser hebt, is een extra diffuser geen overbodige luxe. Zo kan je er een in de woonkamer zetten en een in de studeer- of slaapkamer. Wil je echt geen nieuwe diffuser maar wel starten met oliën? Stuur mij dan een privebericht zodat we samen een bestelling voor je kunnen samenstellen.

Kan ik de oliën veilig gebruiken bij mijn kinderen?

Hoge kwaliteit oliën zonder toxische toevoegingen kan je in principe veilig gebruiken rondom kinderen. Er zijn echter een aantal uitzonderingen en oliën die je beter pas op een latere leeftijd kan gebruiken. Mocht je de olie willen aanbrengen op je baby/kind dan doe je dat volgens een verdunningstabel. Hierover leer je meer in onze supportgroep.

Kan ik de etherische oliën gebruiken rondom mijn hond en kat?

Ja dat kan. Er zijn een aantal veiligheidsregels. Als je ervoor zorgt dat een huisdier de kamer kan verlaten en de oliën rustig introduceert leer je vanzelf wat je huisdier hierin aangeeft. Young Living heeft ook een olielijn speciaal voor je favoriete viervoeter.

Kan ik de oliën van Young Living ook in de winkel kopen?

Nee dit kan niet. Je kan een bestelling plaatsen door het maken van een eigen account via mij. Je bestelling wordt verzonden vanaf het distributiecentrum in Groningen en omdat je via mij gestart bent met Young Living ben ik je aanspreekpunt voor vragen omtrent de oliën en producten.

Over Joyce van der Es:

Ik ben er om jou te helpen de overstap te maken naar een gezonder leven middels het gebruik van natuurlijke producten en etherische oliën, je te leren ergonomisch je kindje te dragen of door middel van Tikva lessen (online & fysiek).

Wil je meer lezen over het gebruik van etherische oliën, het gebruik van natuurlijke producten en hoe wij ons nomadenleven leiden? Volg mij dan via social media